Επισκεπτήριο - παραμονή συνοδών

Απαγορεύεται η διανυκτέρευση των επισκεπτών στους θαλάµους νοσηλείας όλων των θέσεων. Η διανυκτέρευση συνοδού επιτρέπεται µόνο µε την έγκριση του θεράποντα ιατρού, που υπογράφει το Ειδικό Έντυπο Άδειας Παραµονής Συνοδού, το οποίο χορηγείται από την Προϊσταµένη του Τµήµατος που νοσηλεύεστε.

Εάν επιθυµείτε την παρουσία αποκλειστικής νοσοκόµας, µπορείτε να το ζητήσετε:

  • Καθηµερινές πρωινές ώρες (8:00 - 13:00),  από το Γραφείο Αποκλειστικών (ισόγειο παλιάς πτέρυγας, τηλ. 22513-51381).
  • Από την Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια του τµήµατος που νοσηλεύεστε τις απογευµατινές/νυχτερινές ώρες, Σαββατοκύριακα και αργίες.

Πληροφορίες για τη διαδικασία πληρωµής και τα δικαιολογητικά κάλυψης της δαπάνης από τον εκάστοτε ασφαλιστικό φορέα µπορείτε να λάβετε από το Γραφείο Αποκλειστικών. Η αµοιβή της αποκλειστικής νοσοκόµας καθορίζεται από το Νόµο.

Επισκεπτήριο

Η ηρεµία των νοσηλευοµένων αποτελεί πρωταρχικό µέληµά µας. Θα θέλαµε οι επισκέπτες και οι συνοδοί να γνωρίζουν:

  • Το επισκεπτήριο επιτρέπεται από 11.00 έως 14.00 και από 17.00 έως 21.00. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από 11.30 έως 12.30 και από 18.30 έως 19.00.
  • Αποφεύγετε την παραµονή στο θάλαµο περισσότεροι των δύο επισκεπτών ανά ασθενή ταυτόχρονα. Αποφεύγετε να έχετε µαζί σας παιδιά, γιατί υπάρχει κίνδυνος µετάδοσης λοιµώξεων στους νοσηλευοµένους, ιδιαίτερα στο Μαιευτικό Τµήµα.
  • Μην προκαλείτε θόρυβο. Οι ασθενείς έχουν ανάγκη ηρεµίας και ησυχίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ, εν μέσω πανδημίας Covid-19, η παραμονή επισκεπτών στους θαλάμους, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, θα πρέπει να είναι ολιγόωρη και να περιορίζεται στον ελάχιστο αριθμό επισκεπτών (στην παρούσα φάση 1 συνοδός ανά ασθενή).

Η παραμονή συνοδού ΕΚΤΟΣ ωρών επισκεπτηρίου, γίνεται ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις που είναι απολύτως απαραίτητη και ΜΟΝΟ με τη χρήση ειδικής άδειας συνοδού.