Τι πρέπει να διαθέτει ο ασθενής κατά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο.
Με την είσοδο του στο Νοσοκομείο, ο ασθενής θα πρέπει να έχει μαζί του το Ασφαλιστικό του Βιβλιάριο και οπωσδήποτε να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση του επείγοντος περιστατικού, τα ανωτέρω στοιχεία θα πρέπει να προσκομισθούν στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών, εντός 24ωρου.
Είναι απαραίτητο ο ίδιος ή άμεσο συγγενικό του πρόσωπο να προσέλθει στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών για να δώσει τα ακριβή στοιχεία ταυτότητας, τα ασφαλιστικά του στοιχεία, τα στοιχεία επικοινωνίας και να λάβει τις απαραίτητες οδηγίες.
Εάν διαθέτει ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη ( Έλληνας ή Αλλοδαπός ), το κόστος της νοσηλείας του μπορεί να βαρύνει την ασφαλιστική του εταιρία, την οποία ο ίδιος οφείλει να ενημερώσει για την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο. Η ασφαλιστική του εντός 24ωρου, πρέπει να αποστείλει στο Τμήμα Κίνησης σχετική εγγυητική επιστολή, στην οποία θα διατυπώνει ότι αναλαμβάνει την δαπάνη της νοσηλείας.
Τι πρέπει να κάνει ο ασθενής κατά την έξοδο του από το Νοσοκομείο, αφού νοσηλευθεί.
Είναι απαραίτητο ο ασθενής να προσέλθει στο Τμήμα Κίνησης με το Ιατρικό εξιτήριο, ώστε να παραλάβει το Διοικητικό εξιτήριο και κάθε σχετική οδηγία.
Εάν δεν έχει ασφαλιστική ιδιότητα οφείλει να καταβάλλει την δαπάνη που αναλογεί στο κόστος των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ).
Εάν η ιδιωτική ασφαλιστική δεν καταβάλλει την δαπάνη των νοσηλίων, τότε ο ίδιος οφείλει να πληρώσει το κόστος της νοσηλείας του και καταθέτοντας στην συνέχεια τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα λάβει : α. απόδειξη πληρωμής, β. εξιτήριο, γ. ιατρική γνωμάτευση , στην Ασφαλιστική του Εταιρία, κατόπιν συνεννοήσεως, να λάβει πίσω τα χρήματα του. Διαφορετικά την απόδειξη πληρωμής θα την χρησιμοποιήσει ως δικαιολογητικό στην φορολογική του δήλωση.
Συχνές ερωτήσεις:
- Ποιούς καλύπτει η Ευρωπαϊκή Κάρτα;
Η Ευρωπαϊκή κάρτα καλύπτει πλήρως όλα τα έξοδα νοσηλείας όλων των ασφαλισμένων, μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία οφείλεται να προσκομίσετε στο Τμήμα Κίνησης με την είσοδο σας στο Νοσοκομείο.
-
Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι Μετανάστες – πρόσφυγες;
Κατά την είσοδο σας στο Νοσοκομείο θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάθε νομιμοποιητικό έγγραφο: ταυτότητα αστυνομίας, διαβατήριο.
-
Τι συμβαίνει αν δεν διαμένω νόμιμα στην Ελλάδα;
Σε αυτή την περίπτωση εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά μέσω του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών. Περιστατικά στα οποία η ζωή του συνανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο. Καθώς επίσης τα παιδιά και οι έγκυες.
- Μπορώ να κάνω χρήση του ασθενοφόρου;
Με το εξιτήριο σας θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας. Στην συνέχεια η προϊσταμένη της Κλινικής που νοσηλευθήκατε θα επικοινωνήσει με το ΕΚΑΒ.
-
Πώς μπορώ να πάρω βεβαίωση νοσηλείας;
Προκειμένου να λάβετε οποιοδήποτε έγγραφο από το Νοσοκομείο, χρειάζεται να υποβάλλεται μια αίτηση στην Γραμματεία, με αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτό πρέπει να το κάνετε ο ίδιος ή κατόπιν εξουσιοδοτήσεως, διότι όλα τα ανωτέρω αποτελούν προσωπικά δεδομένα.
Γενικές οδηγίες
- Το προσωπικό είναι στην διάθεση σας να σας εξυπηρετήσει. Μπορείτε επίσης να απευθύνεστε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του πολίτη.
- Τηρείται τις οδηγίες που σας δίνει το προσωπικό.
- Να ενημερώνετε το ιατρικό προσωπικό για τα φάρμακα τα οποία λαμβάνεται και για ότι αφορά την κατάσταση της υγείας σας.
- Τηρείται το επισκεπτήριο πιστά. Οι ασθενείς πρέπει να ξεκουράζονται. Ώρες επισκεπτηρίου: 11:00-13:00 και 17:30-20:00
- Σερβίρονται 3 γεύματα την μέρα :
- Πρωϊνό : 08:00
- Μεσημεριανό : 12:30
- Βραδινό : 18:30
- Διατηρείται τους χώρους καθαρούς.
- Να κάνετε ησυχία.
- Να περιμένετε την σειρά σας.
Πριν φύγετε από το Νοσοκομείο
- Μαζέψτε τα προσωπικά σας αντικείμενα.
- Τακτοποιείστε το εξιτήριο σας και τις ασφαλιστικές-οικονομικές σας εκκρεμότητες.
- Ζητήστε από τον γιατρό σας οδηγίες για την αγωγή που θα ακολουθήσετε στο σπίτι σας.
- Ζητήστε κάθε έγγραφο που μπορεί να χρειαστείτε: αναρρωτική άδεια, ιατρική γνωμάτευση, παραπεμπτικό φαρμάκων, φυσιοθεραπειών κλπ.
- Επιστρέψτε ότι πιθανώς δανειστήκατε.
- Προγραμματίστε τα ραντεβού σας και τις εξετάσεις σας.
Το προσωπικό του Νοσοκομείου σας εύχεται γρήγορη ανάρρωση.